AGRUPACIÓ SARDANISTA DE CORNELLÀ

CASTELLERS DE CORNELLÀ

CINEMA I VÍDEO AMATEUR

CORAL ÀURIA


Tot va començar el gener del 1984, quan un grup d´entusiastes del cant coral, va reunir-se al Patronat per iniciar el que seria la CORAL AURA (vent suau i agradós). Després dels anys i per motius estatutaris, va passar a ser CORAL ÀURIA (semblant a l´or, daurada).


Alguns dels primers cantaires ja eren del Patronat, de la Secció de Teatre, i havien cantat en els Pastorets i a les Sarsueles de la Festa Major. També es van afegir altres aimants del cant coral, i així hem anat fent durant mes 25 anys, amb renovació de les persones i mantenint el caliu de germanor, que no ha decaigut, malgrat les adversitats (molts cantaires s´han fet grans i altres ens han deixat per sempre).

Hem de fer esment del repertori i de les actuacions, que en el transcurs d´aquests anys, han estat el motiu de la nostra existència:


Recordem amb emoció el primer concert al Cine Club, a la Festa Major del 1984 (només portavem 4 mesos assajant) i el segon a casa nostra, EL PATRONAT, amb el Concert de Nadal del 1984 (dins els actes del 75è.Aniversari de l´Entitat).


Seguiren altres actuacions: A la cripta pre-romànica d´Oristà, a l´Església de Santa Maria de Cornellà, a la Missa de TV-2, a Montserrat i molts altres pobles de Catalunya, entre els quals: Borgonyà, Piera, Sant Fost, Aguilar de Segarra, Prats de Lluçanès, L'hospitalet, Barcelona, Santa Coloma de Gramanet, Polinyà, Barberà del Vallès, Tarragona, Constantí, Alcanar, Prades, etc.

La Coral ha participat a tots els MUSICORALS que organitza anualment la Federació Catalana d´Entitats Corals, actuant a la majoria de pobles del Baix Llobregat, així com als Aplecs de Corals, especialment l´any 1995 a Cornellà, amb un concert de cors d´òpera a l´Auditori. També dins els actes de la JORDIADA, juntament amb les altres Corals de Cornellà. Cada any no han faltat els concerts de Nadal i Festa Major, al Patronat.Destaquem les sortides fora de Catalunya: Al País Basc el 1993 (concerts a Vitòria i Laguardia). A Alemanya el 1994 (concerts a Saarlouis, Trier i Bubach). A Galícia el 1996 (concerts a Carballo i Monte do Gozo). A Andorra el 1996 (concert a Canillo). A França el 1998 (concert a Cornellà del Bèrcol). A Castelló el 1999 (concert a Vinarós). Del repertori podem destacar els concerts de música sacra del 1991, amb orquestra, els Cors d´òpera, les cantates “Nadal, llum i misteri” i “Cants de vida i esperança” del mestre Francesc Vila, amb acompanyament instrumental, i un ampli ventall d´obres del renaixe-ment, del barroc, de pel.lícules, havaneres, sardanes, espirituals negres, Nadales i cançons populars catalanes i d´arreu del món.Amb tot aquest bagatge, tenim l´esperança d´un futur amb noves veus, que donin continuitat a la CORAL ÀURIA, que tant estimem.

Convidem a qui vulgui cantar amb nosaltres, als assatjos que fem els dimarts de 9 a 11 del vespre, a la Sala de la Coral del Patronat.

Telèfons de contacte:

Presidenta: Antonieta Gimeno (93-377.27.56)

Secretari: Manel León (93-377.41.23)

 US ESPEREM!

CLUB D'ESCACS DE CORNELLÀ

Som un grup de persones que tenim en comú l’afició als escacs, i ens trobem al nostre local social per portar a terme una sèrie d’activitats i competicions relacionades amb aquest esport tan peculiar i interesant.
El Club D’Escacs Cornellà es va fundar a l’època de la postguerra, concretament a l’any 1942, per un grup de persones fills de la ciutat de Cornellà, amb inquietuds culturals i per fomentar la convivència i les relacions socials.

Actualment estem a la segona planta. Encara que, depenent del torneig que es realitzi, utilitzem la sala de socis.
Les nostres activitats són diverses, a més dels tornejos oficials de la federació, Torneig Individual de Catalunya, el Campionat per Equips, i el Torneig d'Edats de Catalunya, es realitzen una gran varietat de tornejos, tres per als majors, tres per als més joves, i dos mes, on juguen grans i petits.
I diversos tornejos al llarg de l'any, amb les entitats de Cornellà, per exemple en les Trobades d'Entitats.
Es donen classes diversos dies a la setmana, a la tarda.
I estem tots els dilluns des de la 18:00 hores, fins a les 24:00 hores.
Entre setmana de 18:00 hores fins a les 20:30 hores aproximadament.
El dia fort, és dilluns.
Per a qualsevol informació, tenim el següent correu: clubescacscornella@gmail.com
Per veure totes les nostres activitats, el següent bloc: http://clubescacscornella.blogspot.com.es/

DONES ÀRTEMIS

DONES PUNTAIRES

SECCIÓ LOCAL D'ÒMNIUM CORNELLÀ

Llengua, Cultura, País

Òmnium Cultural, entitat fundada l’any 1961, treballa per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya. En l’actualitat, i després d’anys de treball constant, Òmnium té la voluntat d’esdevenir el punt de trobada de la societat civil. Una casa comuna generadora d’idees i projectes que permetin afrontar els nous reptes que planteja una societat canviant i en constant evolució: la Catalunya del segle XXI. És per això que Òmnium ha obert una nova etapa amb la qual vol prendre la iniciativa de portar més enllà la llengua, la cultura i el país.

Òmnium s’ha adaptat als canvis de la nova societat. Així Òmnium intervé i es posiciona davant les qüestions d’actualitat que tenen transcendència o afecten la societat catalana. Òmnium organitza campanyes de sensibilització, reivindicació i resposta que refermen la realitat cultural i nacional de Catalunya. D’aquesta manera treballa a través de les diferents delegacions repartides pel territori per posar a l’abast de tothom la llengua i la cultura catalana amb programes i projectes dirigits, principalment, a la població nouvinguda. També ofereix servei jurídic i lingüístic gratuït als socis i suport a l’educació mitjançant l’edició de materials per a mestres com la revista Escola Catalana. D’altra banda impulsa iniciatives en els àmbits de la música i l’espectacle a més de finançar la publicació i difusió de treballs i estudis que permetin conèixer la realitat social catalana.

Òmnium Cultural compta amb més de 25.000 socis i 27 seus territorials, agrupades en 10 demarcacions per tot el territori. Amb la Federació Llull (Acció Cultural del País Valencià i l’Obra Cultural Balear), l’entitat coordina les seves accions portades a terme en el marc dels Països Catalans.

TRABUCAIRES DE CORNELLÀ

TRIANGLE TEATRE

Grup de teatre fundat l'any 1984, recull de la tradició del Quadre Escènic del Patronat,

L'any 1984 presenta el seu primer espectacle com a Triangle Teatre a la Mostra de Teatre Jove de Catalunya amb "El Casament dels Petits Burgesos" de Bertold Brecht, dirigida per Ricard Bellés.

Des d'aleshores, mes de vint i vuit anys d'historia avalen la trajectòria del nostre grup, que ha assolit merescuda reputació i diferents èxits teatrals arreu de Catalunya.